Verdens værste campinplads - og andre skrækhistorier

Formålet med denne hjemmeside er ikke at dvæle ved de dårlige eksempler. Det er er tværtimod at samle de gode overnatningsmuligheder.
Alligevel kan jeg ikke nære mig for at advare mod campingpladser eller andre overnatningsformer, som er decideret dårlige for både mennesker og hunde.

Så tæt, så tæt

Den værste campingplads, jeg har set, ligger norvest for Wesel. Og Wesel ligger nord for Ruhr-distriktet med Duisburg som den nærmeste større by.
"Erholungszentrum Grav - Insel", som den hedder, ligger rigtig fint, når man kigger på kortet. Den ligger ved en gren af Rhinen i et grønt område.
Og omgivelserne er egentlig ganske pæne.
Selve området har sikkert også været ganske kønt indtil for 40 år siden, hvor dette "Erholungszentrum" blev oprettet.
Og det er bare et rigtig stort sted. 2010 standpladser, 500 turistpladser og 300 bådspladser !
Og det er sikkert rigtigt, når campingpladsens brochure praler af at være Tysklands største familie-campingplads.
Campisterne lå tæt. Så tæt, at man nok ikke helt kan forestille sig det. Mit billede fra pladsen giver måske en fornemmelse af det.
Vi havde lige netop plads til et lille bord og 2 stole. Havde det fyldt mere, havde vi tørnet sammen med nabogrundens cykler og andet grej. 

En trist campingplads hele vejen igennem. Selv den gren af Rhinen, som campingpladsen ligger ved, så trist og møjbeskidt ud. Ikke så mærkeligt - halvdelen af campingpladsens indbyggere så ud til at bade i den. 
Fællesfaciliteterne var udmærkede, hvis man kan lide det lidt stort. Der var både supermarked, grillbar og flotte baderum. Det er altså bare ikke det vigtigste, når man er på camping - efter min mening.
Hundeluftning ? Udenfor "Erholungszentrum" selvfølgelig. I grøftekanten ved en vej ca. 1 km derfra.